Ristorante Boscaglia
Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES
Ja reiz restorāns atrodas Toskānas ieleju un pakalnu ielenkumā, tā jau pati par sevi ir vērtība. Aptuveni 30-40 minūšu ilgais ceļš no Sienas līdz Ristorante Boscaglia ved cauri fantastiskiem dabas šedevriem, un brīžiem grūti pat noticēt, ka kaut kur tik tālu prom no mūsdienu kņadas slēpjas teju unikāls gardēžu pieturpunkts. Marijas (Grosso Maria) un viņas dēla pārziņā ir gan restorāns, gan nelielā viesnīca turpat līdzās. Un kārdinājums uzkavēties šeit ilgāk ir patiesi spēcīgs... Ristorante Boscaglia ierīkots kādā gadsimtus pārdzīvojušā Toskānas villā, kurā vēstures garša jūtama vēl šodien - vecās sienas, dēļu grīda, koka krēsli, balti rūtainie galdauti un kamīns. Tieši tik nokvēpis un apbružāts, lai sajustos kā mājās. Īstās lauku mājās. Turklāt ar viesiem mēdz aprunāties arī pati 70 gadus vecā kundze, sarkano pavāra mici galvā, dzīvīga un runīga.
Ristorante Boscaglia ēdienkartes pamatā ir mežs. Tieši tā - medījumi, sēnes un ogas. Turklāt tādas, par kādām nenojauš pat pieredzējušākie kulinārijas meistari. Šķirņu un sugu daudzveidība ir iespaidīga! Galvenokārt tamdēļ, ka restorāns balstīts uz Slow Food principiem - tikai svaigo, sezonālo un dabīgo. Galdā tiek celtas vistas, kuru šķirnes pirmsākumi meklējami jau pirms 2000 gadu, bet savā nodabā, neviena netraucēta pa tuvējo teritoriju pastaigājas kādas retas cūku šķirnes pārstāve. Glābjot šķirni no izzušanas, cūkas sācis audzēt kāds vietējais zemnieks. Nu laimīgais lopiņš var iet, kur grib, ēst, ko grib, un dzīvot bez stresa, jo vienīgais ienaidnieks ir mežacūkas, kas varētu patraucēt tīras šķirnes saglabāšanai... Lieki piebilst, ka šādi audzētas cūka gaļa ir fantastiska, teju pati izkūst mutē! Mmm...
Arī ēdienu receptes sniedzas vairāk kā 300 gadu senā vēsturē. Virtuve ir ļoti tradicionāla, taču nekādā gadījumā ne primitīva, bet gan dabīga. Tās dienas medījums, pašu meistaroti sieri un mīksta, tikko cepta maize. Turklāt restorāna priekštelpā ierīkots arī veikals. Tā plauktos cita pie citas sasēdušas neskaitāmas ievārījumu un īpašo mērču burciņas. Milzīga izvēle! Starp citu, restorāna viesiem tiek izrādīta arī tuvējā apkārtnē - izstaigātas meža takas un iepazītas līdz šim nezināmas sēņu un ogu šķirnes. Ja palūgsiet, tās jums salasīs un vakarā arī pagatavos.
Ristorante Boscaglia ir ĻOOOTI iecienīts restorāns, tāpēc galdiņu vakariņām rezervēt ieteicams jau vairākus mēnešus iepriekš.
Podere Porcignano 100, 53030 Radicondoli (SI)
Tel.: 0577.793134 / Cell: 329.4055701
Fax: 0577.792835
E-mail: info@opificiodelbosco.it
www.ristoranteboscaglia.eu
http://opificiodelbosco.it