GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW VEIKALS FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Maskava

Baudītāja ceļvedisFoto galerijasEsenceKultūraKur nakšņotKur paēst· Stila krējums· Trendy· Īsts atradums· Laba izvēle· Patīkamas cenas un kvalitātes attiecības· Vietējais kolorīts· Kur iedzert vīnu· Naktsdzīve· Must-VisitKur iepirktiesVērts zinātInsider's viewKultūras afiša

IZVĒLIES OBJEKTU

Bolshoi1812Maison BaccaratBonMaison CaféTurandotPushkin« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Galamērķi · Eiropa · krievijas federācija · Maskava · Kur paēst · Stila krējums

Pushkin

Autors: Anothertravelguide.com2 ATSAUKSMES

Puškins ir tāda obligātā programma, ja grib baudīt un saprast, kas ir īsts un labs krievu ēdiens. Restorāns, kas jau kļuvis par leģendu - ne tikai ar autentiskāko krievu virtuvi pilsētā. Vispirms jau atrašanās vieta - izcila 19. gadsimta sākuma ēkas kopija, bet ne kā sliktākie paraugi šur tur pasaulē, kur, atdarinot franču stilu, sabūvē riģipša pilis - te panākts ārkārtīgs ticamības efekts vēsturiskajai ēkai. Ja nezini, jābūt ekspertam, lai saprastu, ka tā uzcelta no jauna. Durvīs sagaida gadus sešdesmit vecs kungs ar sirmu bārdu un pensneju gadsimta sākuma uzvalkā - varētu būt ģimnāzijas skolotājs. Un ļoti neuzkrītoši saka - sudarj, kak ja mogu vam pomoč... Pasniedzas pēc veca atklātņu komplekta, pārsieta ar zīda banti, un sāk stāstīt par ēkas vēsturi, kurā gadā tā tikusi atjaunota utt. Viss pārdomāts līdz pat vissmalkākajai detaļai - sākot no flīzēm, izdilušām (precīzāk, pareizi deldētām, lai radītu vēsturisku iespaidu) sarkankoka kāpnēm līdz izciliem augļu šķīvjiem un apkalpošanas kultūrai. Nerunāsim par tualetēm - podam glazēti rokturi, koka vāks ar nodilušām misiņa eņģēm, puķēm izrakstīti porcelāna krāni, masīvas izlietnes - visam pasakains autentiskums...
Tiem, kas runā un lasa krieviski, nevajag skatīties parastajā ēdienkartē, bet ņemt veco avīzi. Atšķirībā no tūristiem domātā angliskā varianta, te apraksti ir daudz izvērstāki un garšīgāki. Pirms vakariņām var nobaudīt kādu aperatīvu bārā, taču nekādā gadījumā tālāk nevajadzētu doties uz otro vai trešo stāvu, kur ēdienkarte ir tā pati, tikai cenas - krietni augstākas. Vajag palikt pirmajā stāvā - tā dēvētajā „aptiekā", kurai gan ar aptieku nav ne mazākā sakara. Puškins ir vieta, kur jābauda īstu krievu ēdienu. Noteikti jāēd borščs, tas te ir izcils - ar īpašu žāvētas zoss un viegli apceptu ābolu piegaršu. Un siļķe, jo tik garšās tīra un klasiska kā šeit, tā ir reti kur. Tad noteikti kurņik - plāns kārtainās mīklas pīrāgs, pildīts ar vistas gaļas un baravikas sacepumu. Požarskije kotļeti - teļa un vistas gaļas maisījums. Un strogonovs - Puškinā tas ir vienkārši izcils. Noteikti jānogaršo arī firmas deserts. Vīnu gan neņemiet, tie te ir nesamērīgi dārgi un cena neatbilst kvalitātei. Krievijā pie šī ēdiena noteikti jādzer šņabis.
Puškins ir vesela izrāde. Kādā veidā ēdiens tiek pasniegts, kā jūs uzrunā oficiants. Puškins ir apkalpošanas augstākā pilotāža, katra nokritusī salvete tiek acumirklī pacelta un nomainīta ar jaunu, bet nejauši izslīdējis nazis - uztverts pirms vēl paguvis saskarties ar izdilušajām (vai, pareizāk, mākslīgi deldētajām grīdas flīzēm)... Restorāns atvērts 24 stundas diennaktī un ap četriem „metropoles, kas nekad neguļ" naktsklubu apgaitnieki nāk ieēst spirdzinošu rīta zupiņu.

Cena - vidēji R 1600 līdz R 3500 vienam cilvēkam

26a,Tverskoj Bulvar
Tel.: 739 00 33; 629 55 90; 629 94 11

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Renalds

Apmeklēja: 07.2008 un 09.2008.

Tas bija vienreizējs piedzīvojums katru reizi, kad tur ieturējos. Autentisks stils un vienreizēja atmosfēra, kuru nespēja pat izbojāt tas, ka zināju, ka tur viss celts un veidots pa jaunu. Tā mazā krievu meitenīte, kas pie blakus galdiņa svinēja savu 5-to dzimšanas dienu, un ar vecākiem sarunājās te krieviski, te franciski, noteikti bija pa īstam.

Agita Lannin

Vieta ir interesanta aplūkošanai un citu apmeklētāju vērošanai, bet tieši šajā vietā cilvēks, ko biju devusies intervēt (kāds pazīstams) krievu režisors apēda zivi, pēc kuras smagi saindējās un mocījās 2 dienas. Cerams, ka ēdiena kvalitāte ir uzlabojusies, jo tas jau bija pasen. 2002. gadā arī serviss nelikās tik izcils. Es laikam natgrieztos, bet vienu reizi iespējams, ka jāizmēģina. It sevišķi tualetes apmeklējums, tās ir vienreizējas.

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: