36. līnija
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES
Savulaik durvis vēris tieši krīzes laikā, restorāns „36. līnija” šodien ir Jūrmalas gastronomijas scēnas spilgtākais veiksmes stāsts, kas jau iemantojis laikmetīgas institūcijas statusu ne tikai jūrmalnieku, bet arī rīdzinieku vidū. Šī joprojām ir viena no retajām vietām Jūrmalā ar tādu īsteni laba restorāna sajūtu, kur viss ir tā, kā tam jābūt. Gan ēdiens, gan atmosfēra, gan serviss un vīns. Restorānā saimnieko Latvijā labi pazīstamais šefpavārs jūrmalnieks Lauris Aleksējevs. Viņa tēvs savulaik bijis Dzintaru koncertzāles direktors, un arī Lauris pats sākotnēji mācījies kordiriģēšanu, bet tagad savu restorānu diriģē kā kori, kurā visi darbojas vienotā komandā. Virtuvē viņš ir modernās klasikas piekritējs, un „36. līnijas” ēdienkartē vietējās garšas un produkti tiek kombinēti ar citu jūrai tuvu valstu, īpaši Vidusjūras zemju, gastronomijas sajūtu. „36. līnija”, kas vienlaikus ir arī ielas nosaukums, atrodas pie pašas jūras – šķietamā nekurienē, šurp vedot līkumotam meža ceļam. Kāpas malā aug vītoli, vasarās to lapotnei gandrīz aizsedzot jūras panorāmu, savukārt vēlos rudeņos, ziemā un pavasarī, restorānā sēžot, caur kailajiem koku stumbriem jūrā var raudzīties kā mūžam mainīgā gleznā. Vasarās atvērta arī iespaidīgā āra terase, ko no vēja pasargā stikla aizsargsiena.
36. līnija, Lielupe
Tel.: + 371 22 01 06 96
Darba laiks: pirmdien – svētdien no 11:00 līdz 23:00
05/2016
Foto: Kirils Kirasirovs