Laivas
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES
Jūrmalas restorānu vidū, kur neizprotamu iemeslu dēļ dominē koķetērija ar franču un itāļu virtuvi, restorāns „Laivas” ir patīkams izņēmums. Kaut arī ēdienkartē sastapsiet dažādu Eiropas gastronomijas tradīciju ietekmes, tās fundaments ir laikmetīga Latvijas virtuve, izmantojot gan vietējās izejvielas, gan senas receptes mūsdienīgā interpretācijā. „Laivu” šefpavārs ir Latvijā labi pazīstamais Henrihs Erhards, kas nenoliedzami ir kvalitātes garants pats par sevi. Radošs še ir gan ēdiena izpildījums, gan pasniegšanas veids. Piemēram, kūpināta pīles krūtiņa, kas garšās ir izcili maiga, tiek pasniegta uz maza koka dēlīša. Kūpinājumi ir viena no „Laivu” specialitātēm, turklāt procesu var vērot klātienē, jo kūpinātava atrodas turpat aiz restorāna lielajiem logiem – Lielupes krastā. Kūpināšanā izmanto tikai alkšņa malku, kam garšas buķetes pilnīgumam dažkārt tiek pievienots arī kāds upeņu zariņš. Lai gan ēdienkartē ir arī gaļas ēdieni, tās dominante nenoliedzami ir zivis – gan no Baltijas jūras, gan tuvējām upēm un ezeriem. Lielupes tuvums ir vēl papildu iemesls, kālab še noteikti vērts iegriezties, īpaši vasarā, kad galdiņi izlikti pašā upes malā un pusdienojot var vērot garām slīdošās jahtas un kaijas, kas traucas uz jūru.
Darba laiks: katru dienu no 12:00 līdz 23:00
Vienības prospekts 36, Lielupe
www.laivas-restaurant.lv
05/2016
Foto: Kirils Kirasirovs