Boulangerie
Autors: Anothertravelguide.com1 ATSAUKSME

Vietējās kafejnīcu scēnas leģenda, kuras popularitāti balti apskauž arī ne viens vien rīdzinieks. Boulangerie ir ģimenes uzņēmums un tajā saimnieko fotogrāfs, dēkainis un pazīstamā latviešu mūziķa Igo Fomina dēls Mikus Fomins kopā ar sievu, psihoterapeiti Ievu. Kafejnīcas ideja radusies pavisam vienkārši, kad kādu laiku padzīvojuši Londonā, Francijā un Itālijā (kur Mikus strādāja kā modes fotogrāfs), abi atgriezās Liepājā, abi saprata, ka tā kā viņiem pilnai laimei še pietrūkst, ir silta franču bagete un kruasāni brokastīs. Mikus un Ieva izlēma to visu radīt paši – ar kaislību, sirdi un dvēseli. Pārkāpjot Boulangerie slieksni tas sajūtams pirmajā acumirklī – tik gardu maizi (līdzās tradicionālajai, arī ar papriku, ingveru, tomātiem utt.), mafinus un eklērus citur Liepājā neatradīsiet. Svētdienas branča laikā Boulangerie parasti zum kā skudru pūznis, vēlo brokastu galdam piedāvājot arī salātus, pankūkas, omletes, zupu u.c. Nesen Boulangerie atvērusi arī jumta terasi, no kuras paveras lielisks skats arī uz pretim vīdošo Pētertirgu.
Kuršu iela 2 / boulangerie.lv
06/2017