GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW VEIKALS FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Rīga

Baudītāja ceļvedisFoto galerijasKultūraKur nakšņotKur paēst· Kafejnīca· Tējas vieta· Kafijas vieta· Vīna vieta· Trendy· Īsts atradums· Laba izvēle· Patīkamas cenas un kvalitātes attiecības· Leģendāra klasika· Vietējais kolorīts· Konditoreja· Ātrā ēstuve· Bistro· Naktsdzīve· Labākās kūkas· Bārs· Pavārmāksla· Gardēžiem· Nacionālā virtuve· Vieta ar lielisku skatu· Veģetārā virtuve· Zivis· Tirgus ēstuveKur iepirktiesMaršrutiUrbānā leģendaLabākie klubiSpa un labākie saloniCo-working telpasAktīvā atpūtaInsider's view

IZVĒLIES OBJEKTU

Fazenda bazārsMuteNometne GardēžiemLa KannaBibliotēka N.1 Restorāns« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Galamērķi · Eiropa · latvija · Rīga · Kur paēst · Laba izvēle

Nometne Gardēžiem

Autors: Anothertravelguide.com8 ATSAUKSMES

Nometne Gardēžiem

Nu jau var droši sacīt, ka Rīgas kulinārā procesija sasniegusi arī Daugavas kreiso karstu. Savulaik atzinību no mutes mutē rīdzinieku vidū iemantoja vīna salons/restorāns „Vīnoga”, tad durvis vēra lauku romantisma apdvesmotās kafejnīcas „Fazenda” Pārdaugavas filiāle, vienlaikus Kalnciema kvartāla organizētajos zemnieku tirdziņos ar izcilu maltīti lutināja divas Latvijas gastronomijas skatuves spožākās personības - šefpavāri Mārtiņš Rītiņš un Mārtiņš Sirmais.

Nebūtu arī nekāds brīnums, ja vietējie kreisā karsta iedzīvotāji par labā krasta gastro-vīzdegunību ne reizi vien būtu labvēlīgi nosmīkņājuši, izdzēruši tasi ikrīta kafijas un iekodušies pašās svaigākajās maizītēs turpat „Ciemakukulī” - Slokas un Nometņu ielas krustcelēs.

Nesen tuvās Pārdaugavas kulinārijas celmlaužu ordai pievienojies arī mājas stila ātro pusdienu restorāns „Nometne Gardēžiem”. Runā, ka zviedru laikos šajā apvidū bijusi karavīru apmetne ar lauka virtuvi. Un tā vien šķiet, ka vieta savu sūtību mielot izsalkušos šajā pilsētas daļā nebūt nav beigusi, vien attīstījusi jauna laika kvalitātē. 

Uzturot rīdzinieku tik iemīļoto sestdienas un svētdienas branča tradīciju, arī „Nometne Gardēžiem” piedāvā vēlās brokastis visas dienas garumā (5.90 LVL, bērniem - 2.90 LVL). Turklāt, ieturot tās šeit, rīdziniekiem ir arī iespēja mazliet nomainīt ikdienišķo anturāžu un brokastošanu apvienot ar nedēļas nogalei piemērotu - mierpilnu pastaigu gleznainajā Āgenskalnā.

Ienākot pilsētas nomales iestādei neraksturīgi plašā telpā, tūdaļ acu priekšā noņirb brīvdienu branča ainiņa ar čalojošām ģimenēm un draugiem pie apaļajiem masīvkoka galdiem, un bērniem, kas kur nu kurais klaiņo starpgaldu labirintā vai rotaļājas pašā plāna vidū.

Interjers ir vienkāršs, nepretenciozs, ar vieglu romantisma piešprici. Koka mēbeles, atsegtas ķieģeļu sienas, platas palodzes ar zaļojošiem puķu podiem un pūpoliem zupas terīnē; blakus vīna plauktam – improvizēta bibliotēka, ar kāpnēm uz tās augstākajiem plauktiem. Gaiši un mājīgi. Dienā pa lielajiem logiem telpā ienāk gaisma, vakaros omulību piešķir sveces, turpat pāri krēsla atzveltnei pārlikti pledi. Un arī uzņem jūs še kā mājās – sirsnīgi, mīļi un kā jau visnotaļ viesmīlīgā atmosfērā, piedodama ir arī daža laba servisa neveiklība, par kuru pilsētas centrā jūs, visticamāk, vieglā neizpratnē sarauktu pieri.

Izcelšanas vērta ir restorāna cenu pievilcība, kas paredz par vienu cenu pildīt savu šķīvi pēc sirds patikas. Dienas piedāvājumā viesus priecēs vienkārši, latviskā pamatīgumā gatavoti ēdieni, piemēram, rīsi ar brokoļiem un sviesta pupiņām, vistas fileja ar garnelēm, biešu salāti ar vasabi riekstiem un ķiploku, kāpostu salāti ar papriku (3.50 LVL). Savukārt vakarā - pavāra servēts ēdiens: salāti, zupas, pamatēdiens un deserts. Starp citu, lieliski mājas pelmeņi, pildīti ar liellopa un cūkas gaļu. Tiesa, vakaros pavārs mēdz atļauties arī dažu labu eksperimentālu sānsoli, kas dažkārt var izraisīt nelielu izbrīnu, taču kopumā ēdienā še nevilsieties.

„Svētdienas ēdājiem” šeit iespējams sevi palutināt ar labu vīnu un uzkodu plati, tēju, kafiju un svaigu konditoreju un saldajiem ēdieniem.

Turpat telpas otrā galā atrodas arī improvizēts veikaliņš ar pārdomāti izvēlētu “gardēžu piedāvājumu” - dažādas mērcītes, eļļas, garšvielas, etiķi, uzkodas, salāti, pašu gatavots ievārījums un, protams, vīns.

Nometņu iela 18

Т.:  27600778; 27544818
www.facebook.com/pages/Nometne

 

Darba laiks:

P. - C.:10:00 - 22:00

Pk.: 10:00 - 23:00

S: 11:00 - 23:00

Sv: 11:00 - 22:00

 
03/2013

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Remargs

Apmeklēja: Janvāris

Vieta patiešām ļoti omulīga! Bija baigi labi :) Ēdiens bija tieši tas ko gaidīju.\r\nšī ir īstā vieta, kur izbaudīt branču un latte, ko pasniedz lielajās glāzēs.\r\nja es būtu šīs iestādes saimnieks pilnīgi neko nemainītu !

Kristīna

Apmeklēja: 23.01.2015.

Pabijām šajā omūlīgā vietā piektdienas vakarā un arī svētdienas brančā. Ļoti omulīga vieta. Ēdiens bija gan silts gan gards :) Ļoti garšīgs šokolādes fondants un cēzars. Brančā ēdiens netika sildīts uz svecēm (kā augstāk minētā komentārā) un tualete arī stilīga :) Noteikti iegriezīsimies vēl un arī citiem iesakam.

Kārlis

Apmeklēja: decembris, 2014

Kad ienācām restorānā, bija aizņemts tikai viens galdiņš, tomēr viesmīle mūs nosēdināja pie galdiņa, kas noklāts ar taukainiem pirkstu nospiedumiem un drupačām (jāsaka gan, ka meitene ļoti laipna).\r\nTad nāca ēdieni - skumjākais tas, ka sākumā atnes vienam cilvēkam; tad pēc piecām minūtēm vēl diviem cilvēkiem, bet tad atlikušajiem diviem vēl pēc 10 minūtēm... Tas jau pamatīgi nosita visu patikšanu... Mūzika fonā neatbilstoša - kaut kas no European Hit Radio, finālā vēl kaut kas no krievu popmūzikas.\r\nĒdieni ne galīgi slikti, bet arī nekas īpašs - kopumā teiktu, ka cenai neatbilstoši. Grilēti dārzeņi piedevās vispār bija pārgrilēta melna pļura.\r\nDroši vien šajā restorānā vairs neatgriezīsimies.

Gardēde

Apmeklēja: 29.06.2014.

Bijām vesela kompānija svētdienas branchā. Ļoti garšīgs ēdiens par ļoti draudzīgu cenu.\r\nBrīvā gaisotnē, bez drūzmēšanās un grūstīšanās, kā tas notiek citos branch restorānos.\r\nPaldies - par ārkārtīgi garšīgu kafiju lielajās glāzēs :)\r\nNāksim vēl!!!

Janina Bluma

Apmeklēja: 18.11.2013

Šīs kafejnīcas darbinieki sabojāja ģimenes svētku pusdienas - bijām 4 cilvēki, pasūtījām divus komplektus, divas zupas + vēl kartupeļu pankūkas. Rezultāts: pirmās divas zupas ( knapi remdenas) ieradās pēc 40 minūtēm. Vēl pēc 20 min. ieradās otras divas zupas, bet ne tās, kas pasūtītas. Vienu aiznesa atpakalj, otra palika uz galda. Tad man atnesa kartupeļu pankūkas, lai gan es vēl savu zupu nebiju dabūjusi. Vēl pēc 15 minūtēm atnesa īstās zupas, kuras atkal bija knapi siltas. Lūdzu uzsildīt savu porciju, vīrs apēda to pašu auksto. Atkal gaidījām 10 minūtes, kad atnesa uzsildītu zupu. No otrajiem ēdieniem ne smakas ! Nolēmām doties prom, jo par mums neviens nelikās ne zinis. Rēķins gan bija pieklājīgs - 18 Ls par 4 vēsām zupām un 4 vēsiem \'\'karstajiem \'\'upeņu dzērieniem. Lieliskas pusdienas ģimenei svētku dienā !!!

Māris

Apmeklēja: novembrī

Apmeklēju kā labāko ieteikto branča vietu, bet vīlos.Cena neatbilst kvalitātei, piedāvājumam. Gaidīju patīkamu rītu, baudāmu ēdienu,bet tas bija padzisis,sildīts uz sveces liesmas, izvēle maza, arī kapučino tikai remdens. Ne uz viena galdiņa neaizdedza sveci, maz apmeklētāju...Neiesaku!

Edmunds

Apmeklēja: Septembrī

Vieta pretendē uz ko vairāk nekā patiesībā ir. Līdz galam neizcepti dārzeņi, neko neredzoša, kaut arī laipna viesmīle. Cena kā normālā restorānā, kvalitāte nevelk līdzi.\r\nKaut gan, kā reiz teica mans labs paziņa - ja restorānā aizņemti vien pāris galdiņi - pameklē arī sev citu vietu. \r\n\r\nPrincipā vieta ideāla, jo tuvumā nav nevienas labas ēstuves, bet nākamais solis būtu noalgot labu šefpavāru, kas sakārtos gan lietas, gan ēdienkarti, un mēģināt atdzimt no jauna.\r\n\r\nUn arī tualete prasīties prasās pēc kārtīgas tīrīšanas.

Ritvars

Apmeklēja: 17.06.2013

Bija baigi labi :) Ēdiens bija atbilstošs garšas kārpiņām, bija tieši tas ko gaidīju, jeb tas kas rakstīts ēdienkartē. Ja gribas paeksperimentēt ar garšām var doties pie Sirmā, ja gribas paēst to ko esi iedomājies un mazliet garšīgāk nekā esi iedomājies, tad šī ir īstā vieta.

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: