GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW JAUNUMI FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Rīga

Baudītāja ceļvedisFoto galerijasKultūraKur nakšņotKur paēst· Kafejnīca· Tējas vieta· Kafijas vieta· Vīna vieta· Trendy· Īsts atradums· Laba izvēle· Patīkamas cenas un kvalitātes attiecības· Leģendāra klasika· Vietējais kolorīts· Konditoreja· Ātrā ēstuve· Bistro· Naktsdzīve· Labākās kūkas· Bārs· Pavārmāksla· Gardēžiem· Nacionālā virtuve· Vieta ar lielisku skatu· Veģetārā virtuve· Zivis· Tirgus ēstuveKur iepirktiesMaršrutiUrbānā leģendaLabākie klubiSpa un labākie saloniCo-working telpasAktīvā atpūtaInsider's view

IZVĒLIES OBJEKTU

BezēarbOOzKūkotava« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Galamērķi · Eiropa · latvija · Rīga · Kur paēst · Labākās kūkas

arbOOz

Autors: Anothertravelguide.com1 ATSAUKSME

arbOOz

Konditoreju Rīgā ir ne mazums, arī dažādu kafijotavu, kur līdzās kruasāniem, sviestmaizēm un tradicionālajām smalkmaizītēm tiek piedāvāti arī pasaules trendi saldummīļiem. Taču jaunatvērtā kafejnīca arbOOz Dzirnavu ielā - koša kā saldumu kārba, ir īpaša ar piedāvājumu, kurā rodamas tikai pasaules gardumu aktualitātes – kapkeiki (cupcakes), mafini (muffins), šokolādes putas (chocolate mousse), maršmelou (marshmallow) un kafejnīcas lielākais trumpis - franču makaroni (french macarons).

Katrs saldais brīnums, pirms nonācis kārdinošajā letē, ticis rūpīgi izauklēts un izlolots, meklējot tā perfektāko garšu un tekstūru, kādu iespējams uzburt no Latvijā pieejamajiem produktiem un sezonas izejvielu īpašībām.

Viss sākās pirms pieciem gadiem Karīnas mājas virtuvē. Buroties cauri recepšu resursiem, uz cepamplātīm izmēģinot dažnedažādas variācijas par tēmu „ideāls franču makarons”, Karīna mēģināja atrast savu mutē kūstošā mandeļu cepuma ideālu.

Kamēr vēl Karīna atradās ideālās garšas meklējumos, pie durvīm jau sāka klauvēt pirmie gardumu kārotāji – visupirms no paziņu loka, pēcāk jau svešāki kārumnieki.

Protams, ka Karīnas rokāmdarināto gardumu piekritēju skaits tikai auga augumā, plīts karsa bez apstājas, virtuve teju aizauga ar pūdercukura maisu krāvumiem... Bija laiks doties ārpus mājām.

Atradusi piemērotas telpas Dzirnavu ielā, Karīna uz mēnesi nozuda kafejnīcas virtuvē, lai receptes adaptētu jaunajai, jaudīgajai cepeškrāsnij.

arbOOz aizkulisēs Karīna aizvien darbojas, izpildot klientu pasūtījumus un eksperimentējot jaunu garšu lauciņā, savukārt priekšplānā gaida visus, kas nolēmuši dienu iekrāsot ar kādu ogsārtu, ābolzaļu vai šokolādes brūnu gardumu.

Katru dienu arbOOz piedāvā septiņu veidu franču makaronus – gan klasiskos, gan sezonas aktualitātes. Vasaras ieskaņā ļoti iecienīts ir zemeņu-bazilika kārums no svaigām zemenēm un bazilika, kad tas ir visaromātiskākais, savukārt tuvāk ziemai - makaronu kārbā vērts pievienot piparkūku-dzērveņu gardumu.

Līdzās citiem kafijas pauzes saldumiem, piedāvājumā ir arīdienas deserts, kā arī dažādas tortes – vasarīgas, rudenīgas, ar īstu ziemas garšu.

Dzirnavu iela 34a

P. – Pk.: 09:30 - 20:00
S.: 11:00 - 18:00

arbooz.lv
www.facebook.com/arbOOz.lv

 
09/2013

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Linda

Apmeklēja: 2013.gada 15.novembris

Ļoti patika, ka franču klasika papildināta at šobrīd visur esošo latviešu smiltsērkšķa garšu! Varētu ieteikt līdzņemšanai makaronus iesaiņit kastītēs ar speciāliem nodalījumie, lai tos drošāk nogādāt mājās.

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: