Bezē
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

Šķiet, ka šobrīd Rīgas konditoreju scēnā notikusi sadalīšanās divās frakcijās - vēl aizvien pilsētas centrā manāmas vecās, jau gadus pārdzīvojušās kūku un smalkmaizīšu kafejnīcas, kuru skatlogos sasēdušas gados vecākas kundzītes, kas rāmi, bez liekiem sirdsprāta pārmetumiem pie kafijas tiesā pīrādziņu un pēcāk klasisko “Vecrīgu” ar sātīgu biezpiena krēmu, un tad saradusies virkne jaunāku konditoreju ar pārdomātāku interjeru, ambīcijām uz augstvērtīgu produktu izmantojumu, kā arī radošu pieeju piedāvājuma veidošanā. Pēdējās pulcē gados jaunākus baudītājus.
Tieši tāda ir konditoreja Bezē, kura par ikdienas pieturpunktu, pirmkārt, kļuvusi tiem, kas pilsētā pārvietojas ar velosipēdu – pret tiem Bezē ir īpaši draudzīga, tad seko tie, kam kafijas tases un dienišķā eklēra rituālu labprātāk patīk izpildīt vienatnē pie kādas lasāmvielas – šeit plauktos, muguriņas pasaulei uzgriezušas, rindojas dažādākās grāmatas. Bet galvenokārt Bezē piesaista tos, kam patīk izzināt saldās garšas neskaitāmās nokrāsas. Bezē veiksmīgi izvērsusies tik aktuālajā sortimenta sezonalitātē, piedāvājot, piemēram, auksto zemeņu-piparmētru zupu vai zaļās tējas-aveņu kūku. Un tad seko melleņu gājiens “Pavlovas” kūkā, zefīra groziņos, mango-šokolādes desertā vai siera kūkā. Vārdusakot, lai saprastu, kāds ir gadalaiks, atliek vien ielūkoties Bezē gardumu vitrīnā.
Runājot par interjeru, konditoreja gājusi drošāko ceļu un izcēlusi neapstrīdamākās vērtības, proti, zem apšuvuma reiz slēptu, kaltām naglām iznaglotu simtgadīgu koka dēļu sienu ar īkšķa platuma šķirbām. Bezē pie koka līnijas stingri pieturējies arī mēbelējuma izvēlē un līdzās jaunlaiku koka letei un galdiem interjerā rodams arī kāds apaļformas galda vai bufetes antikvārs.
Brīvības iela 76 (ieeja no Stabu ielas)
www.facebook.com/Beze
08/2015
Foto: Kirils Kirasirovs