BALTS
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

BALTS ir veselīgas ēdienreizes alternatīva steidzīgajam pilsētniekam. Gan baudīšanai uz vietas, gan līdzņemšanai – BALTS piedāvā maltīti, par kuru pateicīga būs pašsajūta, veselība, kā arī plānotais dienas grafiks. Bistro nosaukumā iekodētais nodoms par ēdiena tīrību un pārskatāmību paredz, ka visi izmantotie produkti ir svaigi un katrā kumosā skaidri atpazīstami.
Pusdienu izvēles pamatu veido siltais ēdiens no rīsiem vai udon nūdelēm ar piedevām – lasi kokosriekstu mērcē, vistu terijaki mērcē, sviestā ceptu portobello sēni, u.c. Tikmēr take-a-way auksto ēdienu vitrīnā rindojas suši, salāti, uzkodas un zupas. Zupu sastāvdaļām, piemēram, blanšētiem dārzeņiem, lēni gatavotai vistai vai lasim un buljonam tikai jāpievieno karsts ūdens. Turklāt 30 minūtes pirms bistro slēgšanas visam vitrīnas piedāvājumam – 30% atlaide, kas iepriecina tos, kam labpatīkas mājās pārnākt jau ar gatavām vakariņām.
Bistro telpa ar atklāto, vietumis ieplaisājušo vēsturiskā ķieģeļa struktūru krāsota svaigā, pašam ķieģelim raksturīgajā mālainajā tonī – šādi radot tādu kā zemes sajūtu, kuru pastiprina zaļo sukulentu akcents. Vērīgākie šajā laikmetīgi harmoniskajā bistro tēlā nolasīs arī pavisam vieglas, tik tikko sajūtu līmenī jaušamas austrumnieciskas atsauces (dizaina autore - Zane Tetere-Šulce).
No praktiskā viedokļa, bistro iekārtojums ar garo kopgaldu un sienas galdiem piemērots arī lielākam pusdienotāju skaitam - dienas pīķa stundā. (Nepieciešamības gadījumā galdu augstums ļauj atrast stūrīti un paēst arī kājās stāvot.)
Lai jūs nemulsina vienreizlietojamo trauku izmantojums – BALTS izvēlas tikai videi draudzīgu, biodegradējamu iepakojumu un ēšanas piederumus.
Darba laiks:
P.-Pk.: 10.00-20.00; S.: 11.00-19.00; Sv.: slēgts
Ģertrūdes iela 27
www.balts.lv
www.facebook.com/balts.lv
10/2016
Foto: Jānis Vīksna