Entresol
Autors: Anothertravelguide.com1 ATSAUKSME

Aiz restorāna Entresol stāv viens no mūsdienu Latvijas garšas meklējumu celmlaužiem, jaunās pavāru paaudzes kulinārijas meistars Raimonds Zommers, kurš ir vairāku “Latvijas Gada pavāra”, “Baltijas kulinārijas zvaigznes” apbalvojumu laureāts, kā arī 2013. gada televīzijas konkursa “Mūsdienu Latvijas garša” uzvarētājs.
Zommers ir arī grāmatas “Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve” autors, tāpēc, pašsaprotami, ka Entresol ēdienkartē stingri ievērota sezonalitātes un vietējo produktu izmantojuma aksioma, šai formulai pievienojot citu platuma grādu virtuvju, jo sevišķi – Francijas virtuves tradīcijas.
Restorāns, kura franciskajā nosaukumā iekodēts jēdziens “starpstāvu” (kaut kur starp pazīstamo un jauno, starp zemi un debesīm), atrodas slavenā arhitekta Konstantīna Pēkšēna 1899. gadā projektētā eklektisma ēkā – tajā Elizabetes ielas posmā, kas gluži kā robežstabs iezīmē strauju pilsētas auras nomaiņu. Restorāna telpas atbrīvojoši eklektiskais veidols lieliski iet roku rokā ar noskaņojumu, kādu rada restorānā pasniegtais ēdiens – tāds, kura smarža vien uz mirkli it kā paver atmiņu un asociāciju apcirkņus, ļaujot nonākt starpstāvoklī starp tagadni un to mirkli bērnībā, kad garšojāt tikko vectēva izmakšķerētu un vecāsmātes tik nevainojami pagatavotu zivi. Maltīte Entresol ir kā harmoniska un nomierinoša kulinārā pieredze, kādu var sniegt vienīgi patiesums – ēdiena īstā, patiesā Latvijas garša. Vai tā būtu šķēpzivs vai jūras vilks, teļa gaļa vai piles krūtiņa ar visām to pavadošajiem piedevu kompozīcijām, - tas pagatavots klasiski, taču sekojot aktuālām tendencēm.
Entresol piedāvā šim baudījumam nesteidzīgi sagatavoties, izbaudot restorāna īpašās “knapas” - priekšēdienus, kas ar nolūku gatavoti knapi (nelieli), tādējādi ļaujot saglabāt garšas kārpiņu aktivitāti un veicinot koncentrēšanos uz ēdienu.
Elizabetes iela 22 / entresol.lv
08/2017