FERMA
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

Restorāns ar pilsētai gana izaicinošu nosaukumu FERMA un zosi tā logotipā - pievienojies kā jauns varonis Rīgas restorānu stāstā, vienlaikus atdzīvinot arī līdz šim gastronomijas pieturpunktu ziņā mazapgūtu pilsētas teritoriju.
Klusā centrā tālākajā nostūrī, līdzās Rīgas vecākā parka – Viesturdārza zaļajai teritorijai, apvienojot trīs ēkas, izveidota plaša restorāna telpa, bet tās kuluāros - paša šefpavāra Māra Astiča pārvaldītā, pilsētā modernākā restorānu servisa skola.
Restorānā ir divas atsevišķas zāles, bāra zona un plaša, apjumta vasaras terase ar skatu uz parka Holandes liepu alejām. Telpu industriālā šika aprises iezīmētas tumšos toņos, tomēr to dominance nav nospiedoša - ar scenogrāfiskiem paņēmieniem liekot lietā dabiskās un elektriskās gaismas plūsmu – panākts lielisks balanss. Telpas skelets iekalts melnā metālā – gan jumtu balsta konstrukcijas, gan vīna krājuma režģi, kas kalpo kā atdalošās sienas, gan gaismas ķermeņu konstrukcijas. Interjera autori Aleksandrs Vasiļenko un Stepans Boldirevs katru detaļu izraudzījuši speciāli interjera idejai, un teju katra šeit rodamā lieta ir roku darbs, kas var apvienot pat vairāku no dažādām pasaules malām nākušu detaļu kompilāciju vienā objektā.
‘Food for the people’ jeb ‘ēdiens cilvēkiem’ ir vadlīnija, pie kuras pieturējies restorāna šefpavārs. Vēloties panākt, lai restorāns kļūtu par vietu, kuru cilvēki apmeklētu arī ikdienā, ēdiens tiek pasniegts bez liekas sarežģītības un izskaistinājumiem. Zivs šeit garšo pēc zivs, un gaļa - pēc gaļas. Liekot uzsvaru uz vietējiem produktiem - Latvijas mežu sēnēm, medījumiem, Baltijas ūdeņu zivīm vai vietējo audzētajām tīģergarnelēm, FERMA raugās arī pēc produktiem ar stāstu atbilstoši to reģionālajai izcelsmei. Tā, piemēram, izraugoties balzametiķi no pasaulē vecākā balzamiko ražotāja - Giuseppe Giusti. Spilgta ēdienkartes esence ir alkšņu skaidu dūmos kūpināts Latvijas ezeru zutis ar paipalu olām, Latvijas brieža gaļas tartars, meža sēņu krēmzupa vai pikantā Latvijas garneļu un kokospiena zupa.
Ēdienkarte ir sezonāli mainīga, par vīna piedāvājuma atbilstību gādā vīnzine Agnese Meiersone.
Ieteicama savlaicīga rezervācija.
Valkas iela 7
fermarestorans.lv
www.facebook.com/FERMAriga
08/2016
Foto: Kirils Kirasirovs