GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW JAUNUMI FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Rīga

Baudītāja ceļvedisFoto galerijasKultūraKur nakšņotKur paēst· Kafejnīca· Tējas vieta· Kafijas vieta· Vīna vieta· Laba izvēle· Patīkamas cenas un kvalitātes attiecības· Leģendāra klasika· Vietējais kolorīts· Konditoreja· Ātrā ēstuve· Bistro· Naktsdzīve· Labākās kūkas· Bārs· Pavārmāksla· Gardēžiem· Nacionālā virtuve· Vieta ar lielisku skatu· Veģetārā virtuve· Zivis· Tirgus ēstuveKur iepirktiesMaršrutiUrbānā leģendaLabākie klubiSpa un labākie saloniCo-working telpasAktīvā atpūtaInsider's viewKultūras afiša

IZVĒLIES OBJEKTU

Alus virtuve« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Ko nepalaist garām izstādē “Sapņi un drāmas”

Ceļvedis: 57. Venēcijas mākslas biennāles nacionālie paviljoni

Ceļvedis 57. Venēcijas mākslas biennāles satelītizstāžu un neatkarīgo izstāžu programmā

Pikaso ceļš līdz Gernikai

Kultūrpilsēta Fondazione Prada

Galamērķi · Eiropa · latvija · Rīga · Kur paēst ·

Alus virtuve

Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

Alus virtuve

Par vienu labākajiem Latvijas alus darītājiem jau vairāk kā dekādi tiek uzskatīts “Valmiermuižas alus”. Tā paspārnē Rīgā darbojas restorāns, dēvēts par alus virtuvi. Tajā šefpavārs Dzintars Kristovskis aktīvi seko, tā saucamajam, “Mūsdienu Latvijas virtuves” manifestam, kas paredz jaunu, laikmetīgu recepšu radīšanu, kurās tiktu izmantoti reģionā sastopamie produkti, turklāt atbilstoši to sezonalitātei.

“Valmiermuižas alus” virtuves gadījumā tas nozīmē, ka ēdienkarte var mainīties pat 30 reizes gadā! Šefpavāra uzstādījumā ietilpst arī atsacīšanās no visa, kam nav nekāda sakara ar latviešu virtuvi, piemēram, balzamiko vai sojas mērces. Tā vietā alus virtuvē tiek prātots, kā ko līdzīgu pagatavot no tā, kas audzis Ziemeļu reģiona platuma grādos. Tāpat izslēgtas tiek dažādu nacionālo virtuvju ēdienu kombinācijas, to vietā radot jaunas - piemēram, dedzinātā medū un sienā fermentēti bumbieri vai paradīzes āboli, kas smaržo pēc košļājamās gumijas. Virtuves vajadzībām tiek konservēts, fermentēts un kaltēts, lai dažādotu tik labi zināmās bietes, kāļa vai rāceņa garšas. Mežos un pļavās tiek meklēts viss, ko savulaik kā derīgu ēšanai atzina senči, lai tagad atkal to paceltu jaunos garšu augstumos.

Protams, “Valmiermuižas alus” vēstniecības restorānā ne tikai ēdiens ir lokāls, bet arī dzēriens. Ziemeļu reģionam piederīgs ir sidrs vai alus, un pēdējais, saprotams, ir Valmiermuižas trumpis. Restorānā tiek domāts par šī dzēriena un ēdiena saderības iespējām - tiek eksperimentēts, tiek lauzti standarta uzstādījumi, un abu sapārošana ir nebeidzams izpētes lauks.

“Valmiermuižas alus” vēstniecības paspārnē ir arī veikals, kur atrodami visi iespējamie darītavas brūvējumi – līdzās klasiskajam “Valmiermuižas alus” piedāvājumam, rodama arī specializētā produkcija, piemēram, alus un plūškoka alus kokteiļi ar nosaukumu “Latvietis” un “Latviete”, kura etiķete, citastarp, tapusi sadarbībā ar labi zināmo latviešu mākslinieku Ritumu Ivanovu. Tam līdzās arī plašs vietējo pārtikas ražotāju sortiments – sākot no sieriem, zivīm, medījumiem līdz tējām, medum un saldumiem.

Aristīda Briāna ielā 9a, “Valdemāra pasāža” / Tel. (veikals) +371 25473473, (restorāns) +371 28656111 / www.valmiermuiza.lv
Darba laiks: P.,O. 11.00 - 23.00, Tr., C., Pk. no pl. 11.00 līdz 01.00, S. 12.00 - 01.00, Sv. 12.00 - 23.00

08/2017

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: