Rene
Autors: Anothertravelguide.com1 ATSAUKSME

Rene specializācija ir beļģu virtuve, taču neba tradicionālo Moules Provinciales dēļ vien vērts te iegriezties. Rene ir viens no šī brīža kolorītākajiem restorāniem Viļņā, kur katra detaļa ir maza mizanscēna, kopumā pat apmākušās un drūmās dienās veidojot tik dzīvespriecīgu atmosfēru, ka vien pārkāpjot slieksni jau sejā iezogas smaids un to nepamet līdz pašām maltītes beigām... Restorāna sienas grezno beļģu sirreālista Renē Magrita darbu posteri (viņa inspirēts ir arī restorāna nosaukums), bāra plauktos aprakstītas pudeles, galdi ar baltiem papīra galdautiem, kurus, ja vien piemeklē iedvesma, gaidot pasūtījumu var arī apzīmēt (zīmuļus jums iedos), virsdrēbes var uzkārt uz amizantiem pakaramajiem - āķīšiem. Viesmīles baltos kreklos ar melniem priekšautiem un katliņcepurēm, pie ieejas ķerrā sakrauta visa iespējamā drukātā informācija par pilsētā notiekošo. Katra no restorāna telpām ir mazliet atšķirīga - vienā grīda ar melnbaltām flīzēm kā šaha galdiņš, citā - balta siena ar atsegtu ķieģeļu daļu, kas izskatās teju kā izplēsta no papīra. Pietiekami plaša ēdienkarte, saprātīgas cenas (Moules Moutarde - 32 liti, salāti - 10, 12 vai 14 liti) un , protams, beļģu alus.
M. Antokolskio 13