Hotel de Goudfazant
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES
Hotel de Goudfazant (Hotel The Golden Pheasant) restorāna nosaukums aizgūts no beļģu dziedātāja Žaka Brela komponētās dziesmas De Burgerij (Les Bourgeois), un tam nav nekā kopīga ar viesnīcu. Hotel de Goudfazant ir Amsterdamas kulta restorāns. Turklāt respektablu statusu spējis noturēt jau vairāk kā piecus gadus, kas, jāteic, trendy restorānam ir visai ilgs laiks. Iekārtojies 1200 kvadrātmetru plašā industriālajā teritorijā, atklājot rūpnieciskā šika kvintesenci visā pilnībā, tas bija viens no pirmajiem šāda veida restorāniem, kas atvērās pilsētas ziemeļu daļā. Restorāna interjera centrālais elements ir gigantiska no stikla pudelēm veidota lustra, dizaina šķietami neskartas palikušas arī vecās noliktavas sienas un rūsas nobružātie pīlāri, savukārt telpa aiz telpas, ko norobežo te milzu vīna plaukti, te daudzstāvu platformas ar retro automašīnām, rada intriģējošu nepārskatāmību un izpludina apziņu par telpas robežām. Kā laikmetīgs kontrasta un robusta šika akcents šeit kalpo sarkanie kantīnes stila krēsli un baltie lina galdauti. Vasarās ūdens malā tiek izlikti stilizēti piknika galdi, pulcējot ap sevi pilsētas radošās aprindas. Un tomēr – diez vai jau gadiem cilvēki mērotu visai komplicēto maršrutu no pilsētas centra uz Amsterdam-Noord iespaidīga dizaina dēļ vien.
Šajā gadījumā tās ir, pirmkārt, teicamas cenas un kvalitātes attiecības, otrkārt – ēdiens. Hotel de Goudfazant cenu politiku veido tikai divi izmaksu plāni – starteru cena ir 8,50 EUR (+8,50 EUR, ja vēlaties baudīt omāru), savukārt otro ēdienu izmaksas – 18,50 EUR. Ēdienkarte veidota nepretencioza, uzsvaru liekot uz izteiktām, viegli nolasāmām garšām un perfektu pagatavošanas tehniku. Svarīgi nenokļūdīties, izdarot izvēli. Ja priekšroku dosiet, piemēram, grilētai vistiņai, tad ziniet, ka tiešām arī saņemsiet veselu cālīti – perfekti nogrilētu, pasniegtu ar viegli apceptiem dārzenīšiem; savukārt, ja izvēlēsieties pīles krūtiņu, tad saņemsiet pamatīgu, īstenu pīles krūtiņu ar apelsīnu mērci, kas garšu kombinācijas ziņā, nevienam nav noslēpums, tai piedien vislabāk. Ja tas būs zutis, tad tiks pasniegts tā vislabākajā izpildījumā – bez lieka taukuma, ar pesto mērci, spinātiem un vārītiem kartupeļiem.
Hotel de Goudfazant ir vieta, ko noteikti apmeklēt, ja Amsterdamā esat ilgāk kā vienu dienu. Dzīvā rinda gan šeit garantēta, taču apkalpes lieliskās un draudzīgās attieksmes dēļ – piedodama. Turklāt ilgākas gaidīšanas laikā izdzertā glāze šampanieša var arī netikt iekļauta rēķinā.
Aambeeldstraat 10 H
1021 KB Amsterdam (Noord)
T.: 020 - 63 65 170