Kellohalli –radošās kulinārijas centrs
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES
Pasaules Dizaina galvaspilsētas (WDC Helsinki 2012) ietvaros tapušā projekta Kellohalli stāsts vēsturiski aizsācies asinīm slacīts. 20. gadsimta 30. gados celtās sarkanķieģeļu ēkas reiz kalpojušas lopkautuves vajadzībām - ēdiena ieguvei, primāro vajadzību apmierināšanai... Šodien gan reti kurš atļausies skaļi paust viedokli par ēšanu kā primitīvu fizioloģisku vajadzību Maslova piramīdā. Kulinārija pārtapusi par daļu no dzīves un mākslas baudījuma, par identitātes un dzīves stila neatņemamu sastāvdaļu. Arī viens no mūsdienu dizaina medijiem un formām ir ēdiens.
Ar aizvien klātesošām vēsturiskās pilsētas lopkautuves liecībām – dzelzceļa pārvedu līniju, lopu kamerām un angāriem, ventilācijas sistēmām un saldētavām, komplekss pārtapis par mūsdienīgu radošās kulinārijas laboratoriju.
Kellohalli koncepta pamatā ir sadarbība ar inovatīvākajiem somu un starptautiskās kulinārijas scēnas šefpavāriem, kuru gatavoto maltīti būs iespējams baudīt ar dizaina pievienoto vērtību. Ēdiena baudīšanas pasākumi tiks apvienoti ar īpašām vakara programmām, citkārt tiks piedāvāts kulinārais piedzīvojums á la carte, nedēļas nogalēs pilsētniekus un viesus priecēs debešķīgas vēlās brokastis. Siltajā sezonā zem iekšpagalma ābelēm tiks organizēti kulinārijas tirdziņi, ierīkoti augu un stādu apmaiņas punkti utt.
Kellohalli tika atklāta 2012. gada septembrī, un rudens programmu sagatavojis Somijas zvaigžņu šefpavārs Antto Melasniemi (restorāni - Kuurna, Lapin Kulta Solar Kitchen, Putte’s Bar and Pizza). Decembrī šefpavārs plānojis ar jaunajiem restoratoriem dalīties jomas noslēpumos.
Kellohalli centrs atvērts no trešdienas līdz svētdienai. Pārējā laikā iespējamas privātas rezervācijas.