Santceloni
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES
Viens no labākajiem Madrides restorāniem. Atrodas viesnīcas Hotel Hesperia pirmajā stāvā. Jau drīz pēc atvēršanas saņēmis pirmo Mišelina zvaigzni. Savukārt tā īpašnieks Spānijā labi pazīstamais pavārs Santi Santamarija (Santi Santamaria) savu pirmo Mišelina zvaigzni saņēma jau 1981. gadā (par dzimtajā pilsētā Sanseloni atvērto restorānu Reco de Can Fabes), bet 1994. gadā viņa kontā to jau bija trīs. Santceloni ir viņa pirmais restorāns Madridē. Tā filozofija ir apvienot labāko no Spānijas virtuves. Interjerā dominē tumšs koks, restorāns ir neliels (50 vietas), galdiņu nav daudz, taču starp tiem ir tieši tik liels attālums, lai sanākušie viesi justos komfortabli. Izcila apkalpošana, varētu pat teikt, ka vesels rituāls, viesmīļi uzvalkos, un brīžiem šķiet, ka viņiem ir acis pakausī jeb profesionāla spēja nolasīt viesu domas, pirms tās vēl paguvušas ienākt viņiem prātā... Laba provokācija ir aperitīvs. Kad restorānos jums jautā, ko vēlaties aperitīvā, visticamāk atbilde būs: „Paldies, atnesiet ūdeni!" - vai: „Paldies, atnesiet vīna karti!" Bet te tev neviens neko neprasa, vien piestumj ratus, kam pašā augšā ir liela bļoda ar ledu, bet tajā - kādas trīs četras kavas, divi prosecco, kādi pieci šampanieši... Un tāds nevainīgs jautājums: „Varbūt kādu aperitīvu?" Viss saprāts vējā... Tik vien spēsiet, kā nostomīties: „Āāāā... Nu, varbūt..." Noteikti iekritīsiet!
Tālāk seko liels grozs ar pašceptu maizi un vairākām olīveļļām. Viesmīlis sīki un smalki izstāsta - gan par katras maizes sastāvu, gan olīveļļu reģioniem. Var izvēlēties - degustācijas ēdienkarti (140 eiro) vai pasūtīt no ēdienkartes. Turklāt pēc katra ēdiena jums atnes vēl pavāra komplimentu. Arī pasūtot desertu - kā punkts uz „i" seko vēl kūkas un šokolādes konfektes. Fantastisks garšu un smaržu baudījums.
Ļoti plaša vīna karte. Īpaši tīkama detaļa ir arī tā, ka, pasūtot vīnu glāzē, tev viesmīlis nevis atnes glāzi, bet visu pudeli - piedāvā pagaršot un tikai tad ielej glāzē.
Lieliska vakariņu vieta tiem, kas ciena un novērtē labu ēdienu.
Vakariņas vienai personai - vidēji 150 eiro
57, Paseo de la Castellana
Tālrunis: 91 210 8840
www.restaurantesantceloni.com
Atvērts katru dienu no 12.00 līdz 14.00 un no 21.00 līdz 23.00
Slēgts svētdienās.