Istanbul Culinary Institute
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

Virzoties no Stambulas sirds, Taksimas laukuma, pa pilsētas nozīmīgāko gājēju plūsmas artēriju, Istiklal avēniju, piekrastes virzienā, vērts iemaldīties labās puses ieliņu mudžeklī - Pera rajonā. Tur uziesiet ne vienu vien saistošu pieturvietu labai maltītei, bet viena no šī brīža atraktīvākajām meklējama Stambulas Kulinārijas institūtā. Šī rosīgā nama vairākos stāvos kūsā jauneklīga dzīvība un virmo pavārmākslas mācekļu entuziastiskās kaislības - veselīga konkurence un tiekšanās uz ambīciju un radošo mērķu piepildījumu. Stambulas Kulinārijas institūta izcilnieku kulinārais veikums tiek nodots tiešam gardēžu vērtējumam, proti, institūta restorānā tiek servēts mācību procesā tapinātais ēdiens - tradicionālā turku un Vidusjūras virtuve radošā izpildījumā. Turklāt restorānā pasniegtā maltīte ir tīra no nevēlamām pārtikas komponentēm, par ko jāpateicas Stambulas Kulinārijas institūta iniciatīvai, realizējot bioloģiskās agrikultūras projektu Sarosa līča (Saros Bay) teritorijā - Egejas jūras piekrastes ziemeļos. No tur iekoptajiem laukiem institūta virtuvē nonāk bioloģiski tīri, saules enerģijas piesātināti gurķi, tomāti, artišoki, visdažādākie garšaugi, kukurūza, arbūzi utt. Pie tam, lielu daļu no šīm veltēm iespējams iegādāties ievārījumu, kompotu, mērču un marinējumu veidā, un nokomplektēt sev īstu lauku pagraba idilli.
www.istanbulculinary.com
info@istanbulculinary.com
Mesrutiyet cad. No: 59 Tepebasi
34437 Istanbul
08/2011