Banyan
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES
Garšu buķetes ziņā vjetnamiešu virtuve ir viena no labākajām pasaulē (ja ne pati labākā), neba velti vjetnamiešu restorāni pieder kulta adresēm teju katrā Eiropas metropolē. Mēģinājumi atminēt kā vienas valsts gastronomija var būt tik izcila, ka no tās burtiski iestājas atkarība, bijuši neskaitāmi. Viena no versijām tiek saistīta ar Vjetnamas karu - trīs gadu laikā (no 1965. līdz 1968.) Vjetnamā (un Laosā) tika nomests divas reizes vairāk tonnu bumbu nekā visā Otrā pasaules kara laikā kopumā. Izpostīts tika viss, arī rīsu lauki. Lai izdzīvotu vietējie iemācījušies ēst jebko un jebkam piešķirt garšu. Kā smejies, dažviet joprojām gadoties, ka domājat - ēdat vistu, bet patiesībā tā ir čūska...
Banyan ir tikai vēl viens apliecinājums vjetnamiešu virtuves izcilībai. Durvis vēris salīdzinoši nesen, nelielais restorāns vienā acumirklī iemantojis "must-visit" vietas statusu. Publikai iemiesojot ne mazāk krāšņu buķeti kā garšas jūsu šķīvī. Savā ziņā Banyan dēvējams par vjetnamiešu haute cuisine, jo tik neticami garšīgu maltīti diezin vai baudīsiet arī daudz kur Vjetnamā. Interjers iemieso neuzspēlētu Āzijas šiku, uzjundot atmiņā Hanojas ainiņas. Nobaudīšanas vērts ir gandrīz viss - lieliska pho zupa, pīles salāti ar mango strēmelītēm, kariji, veģetārie pavasara "rullīši". Vienīgi, pirms ieslīgt negausībā, vērts nepārvērtēt savas spējas - porciju izmēri ir kā pie bavāriešiem un, kā zināms, bavārieši ēd daudz...
Goethestr. 68
www.banyan-restaurant.de
04/2012